Események

<< Vissza



I.               SRT  OFF-ROAD

2010.03.13

ACSA

 

Szervezõ: Speed Rally Team Sportegyesület

 

 A verseny honlapja: www.csapassunk.hu

 

Helyszín: Acsa Község, volt kavicsbánya. Büfé, mosdó a helyszínen megoldott.

 

Megközelítés: Vác felõl, Acsára érkezve vasútnál balra Galgaguta irányába, kb. 800 méter múlva jobbra, de itt már meglátjátok.

 

A verseny menete: A rendezõség által kijelölt speciálisan terepakadályokkal nehezített szakaszok teljesítése a legrövidebb idõn belül, a szakaszokon elhelyezett karók döntése, és a szalagból készített szekció kordonok érintése nélkül. . A gépkocsikban csak a vezetõ és a navigátor lehet. Egy szakaszon egyszerre csak egy kocsi tartózkodhat. Az autóból Tilos kiszállni, a navigátor testsúlyáthelyezéssel segíthet. Külsõ segítség nem megengedett. Akcióhelyenként max. 2 próbálkozást tudunk biztosítani. A versenyen tilos a csörlõ és hólánc használata.

 

Mûszaki követelmények: Cseppmentes üzemanyag ellátó rendszer és fékrendszer, tökéletesen mûködõ kormánymû, megfelelõen rögzített ülés, min. 3 pontos bizt. Öv, tökéletesen mûködõ rögzítõ fék, bukócsõ nélküli autóknál tilos levenni az ajtókat, a szélvédõt lehajtani, ill. nyitott karosszéria testû autóknál kötelezõ a bukókeret.

Elsõ jármû rajtja:  10.00-kor

Rajtolás:  A rajtoltató kifejezett utasítására, rajtszám szerinti sorrendben.

Büntetések:

Rajtból kikésés:  20 mp büntetés jármûvenként.

 

Verõhiba: 20 mp, a karókon lévõ jelzõeszköz a gépkocsi vagy a benne ülõ versenyzõk általi leverése. A karó vagy a jelzõeszköz érintése a jármû személyzete által szintén verõhiba. Nem számít verõhibának, ha a felverõdõ sár, kõ, kipufogógáz vagy szél veri le a jelzõeszközt, illetve, ha az autó és a személyzet egyértelmûen nem ér hozzá sem a karóhoz, sem a golyóhoz.

 

Karódöntés: 40 mp, a jelzõeszközzel ellátott illetve a pályát jelzõ karók eldöntése. A karó akkor számít kidõltnek, ha minimum két pontja érinti a talajt. Az elkövetett hibák pontjait idõrendben azonnal fel kell jegyezni, pl. Jelzõeszközös karódöntés esetén elõbb a verõhibát kell beírni.

 

Pálya elhagyása: 60 mp, ha a gépkocsi vagy a benne ülõ versenyzõk elszakítják a szekció kordont, vagy ha a versenyzõk kézzel illetve bármilyen eszközzel hozzáérnek a kordonhoz vagy a kordont tartó karóhoz, illetve a kordont tartó karót a jármû kidönti. Pályaelhagyásnak számít továbbá, ha a jármû teljes terjedelmének 50%-a szekció területén kívülre kerül. Ha a kordon érül, a pályabírónak meg kell állítania a jármûvet (megállási hibapont nélkül) egy optimális helyre és a helyreállítás után folytatódik a szekció teljesítése. Pályaelhagyásnak számít az is ha a versenyzõ feladja a szekció teljesítését (ha a gépkocsi egy kapun nem szabályosan halad át a jármû hossztengelye jobbra, illetve balra kerül a jelzõkarótól,) vagy ha a gépkocsi vagy a benne ülõ versenyzõk elszakítják a záró szalagot. A jármû a szalagot érintheti, viszont a versenyzõk sem kézzel, sem semmilyen eszközzel nem érhetnek hozzá.

 

Részteljesítés: idõ + 180 mp, a pálya teljesítésének befejezése a Minimum-karó és a Cél között.

 

Minimum-teljesítés: idõ + 360 mp, a pálya teljesítésének befejezése a Start és a Minimum-karó között.

 

Pálya kihagyása: 720 mp a pálya nem teljesítése.

 

Kategóriák:

H/I. kat.
Suzuki LJ80, SJ 410/413, Puch Haflinger, Luaz, Fiat Panda 4x4,

H/II. kat.
Lada Niva, Daihatsu Rocky, -Feroza, F10-50; Mahindra 340; CJ2A, CJ3, CJ5; Willis, MB, M38, M38A1; Munga, Mutt; Hotchkiss M201; Asia Rocsta; Fiat Campagnola, Suzuki Vitara, Suzuki X-90, Toyota Rav4, Aro10, SJ413 lang, Golf Country

H/III. kat.
CJ7; Jeep Wrangler; UAZ, GAZ, Mitsubishi Pajero krz, Mercedes G krz; Land Rover 88/ 90, Lightweight; Austin Gipsy, Toyota BJ/FJ 40-42, BJ/LJ/KJ 70; Opel Frontera krz., Korando, Nissan Terrano II.krz., VW Iltis, Mahindra 540., Aro M 461, Kia Sportage Auverland A3,

H/IV.  kat.
Nissan Patrol krz., Daihatsu F55, Isuzu Trooper, CJ6/8, Cherokee,
Toyota HJ 43/45, BJ43, LJ,KJ73/75, SsangYong Famili, Chevy S10, Ford Bronco II., UMM
Range Rover, Land Rover 109/110, Mercedes G lang, Nissan Patrol lang, Nissan Terrano, Nissan Terrano II. lang, Mitsubishi Pajero lang, Toyota HJ60/61, HDJ/FZJ 80, 4Runner, Volvo Lapplander, Pinzgauer, Chevrolet Blazer, Ford Explorer, Ford Bronco, IHC Scout, Pickup -ok

H/V. kat.    QUAD 4X4

H/IV. kat.  QUAD 2X4

Értékelés: A verseny szakaszainak össz. Ideje alapján, kategóriánként és az abszolút 1-3 helyezettig 1 db kupával, 4-5-6 helyezettig oklevéllel díjazzuk.  Navigátor nem kötelezõ!

 

Nevezés: Minden 17. Életévét betöltött személy. Forgalmi engedély, jogositvány és rendszám nem kötelezõ. Nevezési lap letölthetõ a www.csapassunk.hu honlapró.  Elõnevezéssel, rózsaszínû csekken, 7000Ft nevezési díj/kat. befizetésével az alábbi címre: Fodor Krisztián 2600 Vác  Földváry tér 2  II/20 , a nevezési lappal együtt kitöltve elküldeni postán vagy faxon :06 27/412-133 számra. A nevezési díj a következõ bankszámlaszámra is befizethetõ: Speed Rally Team Sportegyesület 63600904-15909053-00000000.   Illetve a beszkennelt nevezõi lapokat e-mailben is elfogadjuk, csapassunk@gmail ,  FIGYELEM ! A Nevezések beérkezési határideje 03.09! Helyszíni nevezés: 8.000 Ft! A nevezés magában foglal 1 x meleg ebédet a helyszínen.

 

Fontos!! :Megkérek minden versenyzõt és nézõt, aki a helyszínre látogat, óvja és védje a természet tisztaságát. Versenyzõknek a szerelõponyva és a szemeteszsák használata kötelezõ!

 

Információ: Fodor Krisztián 06/30/311 76 85

csapassunk@gmail.com ,

WEB:    www.csapassunk.hu 

 

 

 

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLÕDÕT!

A VERSENYNEK ITT A HELYE, NEM AZ UTAKON!