A hónap autója - 2013.11 - Sanya Jimnyje
 
Suzuki4x4.hu: Mióta van meg az autó? Miért pont Suzuki? Miért pont Jimny? Miért pont ez?
Sanya: 2012. novemberében vettem az autót, megy az idő, már egy éve van nálam. 2001-es évjárat, 1.3-as, benzines.
Vadászember vagyok, sajnos a Subaru Justym már a végét járta, és mindenképp akartam egy igazi terepjárót venni. Ekkor kezdődött a keresgélés. Több terepjáró is volt a listán, de végül úgy döntöttem, hogy nekem Jimny kell. Miért is? Mert kicsi, én nem akartam túl nagy autót. Könnyű vele forgolódni az erdőn, elöl is merev tengelyes, valamint komfortosabb mint az elődje - és pont elfér a ház előtt. Kereskedésben vettem az autót, és fontos volt, hogy zöld legyen, mert a vadásztársak telibeszélték a fejem, hogy zöldet kell venni. Azóta rájöttem, hogy nem a szín a lényeg.
 
 
S4x4: Mire használod az autót?
Sanya: Vadaszat céljából kellett nekem a Jimny, de nagyon jó dolog vele csavarogni vele az úttalan utakon.
 
 
S4x4:  Miket módosítottál az autón?
Sanya: Az autónak annak ellenére, hogy kívül-belül nagyon szép állapotban volt - legalábbis úgy tűnt -, rengeteg hibája volt - mint később kiderült. Nagyon szét volt rohadva, az első két elemet cserélni kellett, valamint sok-sok helyen hegeszteni kellett. Aztán beállt a motor, csere.
Az autó kapott egy hátsó levegős difizárat, valamint 5 centis emelést pogácsákkal, előre a rugók közé raktunk rugóerősítő gumibakot.
Vettem első körben rá General Grabber AT gumikat, most az ősszel pedig beruháztam Simex mintás gumira, most az van rajta.
Az elejére még felkerült egy 4.5 tonnás csörlő.
 
 
S4x4: Merre jártál eddig az autóval?
Sanya: Az első komolyabb túra áprilisban a Suzuki4x4 Samurai-napi túrája volt, persze kisebb kirándulások voltak a lakóhelyem környékén is. Miután elkészültek a fentiek, voltam vele Ausztriában, de csak aszfalton, oda-vissza 400 km gond nélkül. Habár egy kis problémám akadt az ablakmosóval, egy nyest szétrágta a gumicsövet, de ezt leszámítva tényleg jól szuperált a verda végre.

 
S4x4: Mik a további terveid?
Sanya: Szeretnék egy Procomp 2" emelőszettet, de egyelőre marad a pogácsa, meglátjuk hogy szuperál. Tervben van még az első lökhárító átalakítása, és talán még egy snorkel is. Ha még egyszer motort kellene cserélni, akkor egy 1.6-os 8 szelepes Vitara motort kapna.
 
 
S4x4:  Mennyire vagy megelégedve az autóval?
Sanya: A kezdeti nehézségek után már kezdek megbízni a Jimnyben, és végre többet van nálam az autó mint a szerelőnél - remélem a jövőben ez így is marad.
 
S4x4: Vennél újra Jimny-t?
Sanya: Igen, vennék újra Jimnyt, de sokkal okosabb lennék a vásárlás terén.


Ha szeretnéd te is bemutatni az autódat, keress minket az info@suzuki4x4.hu címen!